Carl Erik Nielsen Östlund

Som bonde har Carl Erik siden barndommen hatt en stor interesse for jord. Han vokste opp på gård sammen med besteforeldrene sine som hjalp han til å utvikle sin interesse for jordbruk. Utvikling av nye metoder ble en spennende hverdag for Carl Erik.


Som ungkar flyttet han til storbyen Oslo for å gå pedagogikk linja ved Berle Steinnerhøyskole, og sammen med ulike gårder fikk han den praksisen han trengte som avløser, men det var ikke lenge før han ønsket å komme seg ut av storbyen og dermed flyttet videre til Sverige. Dit dro han for å videreutvikle sin kunnskap og gikk biodynamisk/regenerativ jordbrukslinje. Han samarbeidet der også med ulike gårder, og livet var godt, men det var noe som tok han tilbake til lille Norge. Hans glede for jordbruk og ønske om å ta den kunnskapen videre drev han til å starte Skjølberg Søndre, hvor han, med sin familie, i dag driver med blant annet plante kompost tjenester, og salg av råvarer, jord og planter.


Carl Erik sier selv at han er ingen ferie-mann. Han ser på det han gjør som en glede og ikke en jobb. Han ønsker heller å drive gården og fremme det bærekraftige, men han legger ikke skjul på at musikk også har vært en interesse siden ungdomstiden. Han har til og med spilt i band og tar ofte frem gitaren for gjester.


I Thams Innovasjon tar Carl Erik en rolle som prosjektleder innen urban dyrking. Dette er et forprosjekt der industri og urban dyrking møtes. Prosjektet skal bli en Hub for markedet for kompetanse og utvikling, og det er allerede mange bedrifter som er med på å videreføre prosjektet.