top of page

Fra jord til bord

Tidligere i oktober ble Jan Arild med Stein Dyrseth fra Visit Løkken og Elisabeth Lyngen og hennes elever på restaurant- og matfag fra Meldal til reinsdyrslakteriet til familien Kant, hvor elevene fikk se prosessen av slakting av reinsdyr.


Smaken av reinsdyrene til Kant smaker Trollheimen. Kjøttet til Kant blir da selve symbolet på fjellet. Fjellet der reinsdyra har bodd i hele sitt liv, fra de ble født ved foten av Snota til de ender sine dager på slakteriet i Resdalen.


I dagens kjøttindustri medfører for ofte slaktinga og behandlinga i etterkant at en ødelegger de gode råvarene som dyreeier og naturen sammen har skapt. Det er viktig at fremtidens kokker forstår prosessen, og det var veldig interessant å se en hvordan en i praksis behandler noe av verdens beste naturlige råvarer. Kortreist og bærekraftig.


Næringshagen sitt mål med turen var å få lokalt reinsdyrkjøtt tilgjengelig i restauranter i regionen, samt at videregående skole elever i restaurant- og matfag skulle få et innblikk i denne delen av å få fram gode råvarer til kjøkkenet. Næringshagen jobber hardt for at lokale produsenter synligjøres for deres fantastiske produkter, og for å fremme lokal matkultur. Vi vet at det er viktig å rette lyset mot hva våre lokale perler i distriktet tilbyr.


De inviterte også med seg Audhild fra Avisa Sør-Trøndelag på turen for at reindriftsnæringa skulle bli bedre kjent her i regionen (sjekk ut saken her). Reindriftsnæringa i Trollheimen har en kjempeutfordring i å overleve i dagens samfunn. De er svært få og opplever utbyggingspress fra alle kanter. Gledelig er det derfor at Gustav Kant har 2 barn som ønsker å videreføre lokal reindriftsnæring.


En god måte å bli kjent med lokale produkter er å sjekke ut REKO-ringene på Facebook. Her legger produsenter ut produkter som kan kjøpes direkte.bottom of page