top of page

Lium Møbelverksted

Lium Møbelverksted kombinerer i dag tradisjonelt håndverk og moderne industri. Erfarne medarbeidere benytter det nyeste innen produksjonsteknologi, garanterer høy kvalitet og stor leveringspresisjon. Gjennom kontinuerlig videreutvikling av faglige og tekniske ressurser, er de alltid klare til å møte nye utfordringer i en krevende og interessant bransje!SPESIALPRODUKSJON

Lium er opptatt av å være fleksible og å også tilby kunder spesialtilpassede møbler og produkter, og får derfor også mulighet til å være med på spennende prosjekter som omfatter større spesialtilpassede leveranser. Fokus på god design og funksjonalitet er viktig. Dette innebærer ofte å kombinere tre med andre materialer, som stein, stål og glass.


NYHET: OVALT MØTEBORD I FINERT EIK

Møbler og innredning til kontor har vært et viktig marked for Lium gjennom flere tiår. Møtebord og konferansebord er blant de produktene de leverer mest av, og regnes nærmest som «standardvarer» fra Lium sammen med f.eks. skrankeskall og talerstoler. Men når det gjelder materialer og utforming finnes det ikke noen standard, for de skreddersyr alle bord til hver enkelt kunde. Lagervare eksisterer ikke hos Lium.


Dette bordet er laget med finert eik overflate. Siden det er såpass stort (240x128cm) så er det mer hensiktsmessig å bruke finer (tynt lag med heltre, ca 0,6mm) enn massivt tre, da platen ikke blir så utsatt for sprekker og bevegelser. Lium er en av meget få bedrifter i Norge som syr finer selv og limer det til plata. Her har de brukt en stabil møbelplate med heltre kjerne for å få et mest mulig solid bord.
Sokkelen består av eikefinert mdf som er lagt i vakuumpresse for å få den runde formen. Både bordplate og sokkel er behandlet med 2 strøk syreherdende klarlakk. Bunnplaten i lakkert stål har de fått spesiallaget for dette bordet. Det mange ikke vet er at de kan sy sammen mange slags materialer i ett og samme møbel, det være seg stål, glass, tekstil eller stein. De kan også integrere alle slags tilkoblinger i bordplata, så som usb, nettverksport og stikk.


Både bord og andre møbler blir tegnet i 3D. Denne prosessen er en dialog mellom kunden og tegnerne, slik at alle detaljer er avklart før bordet går i produksjon. Lium bruker norske kvalitetsleverandører på råvarer, og gjerne råvarer produsert i Norge der hvor det er mulig. Alle trebaserte møbler lages i egen fabrikk, her brukes ikke halvfabrikater. Lium mener det er viktig å vise at kortreiste, norskproduserte møbler er både konkurransedyktige og bærekraftige. I tillegg har alle deres produkter lang levetid, og de kan supplere med reservedeler til bortimot alt de lager i mange år etter levering. Dette er viktig i et samfunn der bruk-og-kast mentaliteten er på vei ut til fordel for kvalitetsprodukter som kan repareres, vedlikeholdes og gjenbrukes.


LOKALISERT I MELDAL

Lium forsøker hele tiden å videreutvikle bedriften gjennom regelmessig oppdatering av medarbeiderne og produksjonsutstyret. Med en rekke ulike samarbeidspartnere ønsker de være del av et solid faglig nettverk for utveksling av kunnskap og erfaringer. På den måten bidrar de til å styrke bransjens totale kompetanse, noe som kommer alle til gode. Lium Møbelverksted har i dag 23 faste ansatte, hvorav 13 har fagbrev og to har mesterbrev. I tillegg har de en ansatt i en deltidsstilling som rengjører.


Lium avslutter 2019 med en solid omsetningsrekord, og feirer i 2020 90-årsjubileum! Det er nok ikke mange norske møbelprodusenter som har fått oppleve det!

Comments


bottom of page