top of page

Thamsakevitt AS

Vær turister i eget dalføre. Opplev våre unike reiselivsdestinasjoner. Framsnakk og bygg merkevaren Orkland


Det er sikkert ikke mange som kjenner til alle de lokale produktene som blir produsert rundt våre kommuner, men la oss i dag bli bedre kjent med en av Orklands goder. Thamsakevitt AS ble etablert i 2015 av Øystein Kvåle og Håvard Stiklestad, og det hele startet med en vill ide om å få laget lokal akevitt i forbindelse med Industrimannen, arkitektene og verdensmannen Christian Thams sitt 150 års jubileum i 2017, og bare 1 år senere kom Thams jubileumsakevitt til vinmonopolets hyller. Siden starten har de hatt et godt samarbeid med det Norske Brenneri om å lage en signaturdrikke for Orklandsregionen.

Vårt mål har vært å få produsert årlige akevitter som skal bidra til å markedsføre den unike Thams-historien og ikke minst Orklandsregionen igjennom å tilby et «flytende kulturprodukt» til lokalt næringsliv, turister og lokale innbyggere.

Flytende kulturelle produktet

Med et tett samarbeid med Odd Johan Nelvik i Det Norske Brenneri i Grimstad, ble drømmen til Øystein og Håvard realisert for å produsere deres egen lokal akevitt. Underveis bestemte de seg for hva de skulle gjøre. Gjennom det flytende kulturelle produktet var målet å formidle en historie, og i julen 2018 lanserte de Thams juleakevitt, hvor historien til Thamspaviljongen ble hedret. Videre i 2019 kom de ut med Orklandakevitt som hedret deres suksessfulle kommunesammenslåing i 2020, som behørig ble laget i 2020 nummererte flasker.


Thamsakevitt gjør det igjen!

Thamsakevitt jobber stadig med produktutvikling, og har et nært samarbeid med Orkla Industrimuseum, så nå har de lansert Bergmannens Juleakevitt, som er lagret 12 måneder under optimale forhold i Løkkengruva. Dette er spennende nyheter for hva som nå er Thams juleakevitt, special edition Løkken gruve, 2020.



BERGMANNENS JULEAKEVITT 2020

Det var i høsten 2019 at de fikk fraktet 2 eikefat fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Med god hjelp i fra det lokale transportselskapet Br. Rye, Drugli Maskin og engasjerte ansatte ved Orkla Industrimuseum fikk de fraktet fatene inn i gruva, trygt plassert i «Nordorta» med konstant temperatur på 11`c og 97% luftfuktighet – altså optimale forhold for lagring av akevitt. Dette gjør at alkoholen fordamper fortere enn væsken – noe som resulterer i en mykere og bløtere akevitt.


Den lokale Tekstforfatter Anne-Mari Svinsås har skrevet teksten som preger bak-etiketten på flasken, og den lokale fotografen Andreas Flyborg har tatt de spektakulære gruvebildene.'



Få med deg litt av prosessen for å få laget en gruvelagret Thamsakevitt.





Håvard (t,v) og Øystein sammen med statister under fotografering i «nordorta»
















Fotograf Andreas Flyborg og statister fra Orkla Industrimuseum.






Manuelle operasjoner og tunge løft for å få både fatene inn og ut av gruva.









Erik Drugli i Drugli Maskin trakterte både hjullaster og fatene med stødig hånd slik at de trygt kunne sendes videre til Det Norske Brenneri i Grimstad av Br. Rye..









Vi håper produktet blir tatt godt imot denne gangen også.

Det tror vi den kommer til å bli. Vi ønsker de lykke til med salget!

Sjekk de ut her

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page