top of page

Ametrine AS

«Vi er stolte over å ha bygd opp vår egen arbeidsplass på Orkanger. Vi har hele Norge som marked, men vi trenger også alle de kundene vi kan få lokalt.»

STOLT PRODUSENT AV KVALITETS-SOKKER

Ametrine AS er en lokal bedrift på Orkanger som ble etablert i 1997 og drives av Gunn Svee, Eva Akselsen og Øyvind Jensen.


Forretningsideen var å tilby kvalitets-sokker som ikke strammer til kunder i hele Norge. Den gangen var det ikke så mange som hadde fokus på dette. Siden har Ametrine utviklet gode sokker i topp kvalitet både i merinoull, bomull og coolmax. I dag tilbyr de mange typer sokker for jobb og fritid – for folk flest.


De fleste sokke-modellene er utviklet av Ametrine i samarbeid med norsk helsepersonell. Det er viktig at produktene holder ønsket kvalitet. Sokkene produseres på en fabrikk i Spania, en trofast og god samarbeidspartner gjennom alle år. Dette er en av Europas ledende produsenter av sportssokker. Ametrine selger også sokker fra en fabrikk i Østersund som har spesialisert seg på sokker som ikke strammer og ullfrottesokker. Alpakkasokker utviklet i Meråker selger de også.


Det som startet som en postordrebutikk, med bestillinger pr post, fax og telefon, er i dag ametrine.no. Siden de fikk nettbutikk i 2006 har den etter hvert stått for mesteparten av omsetningen. I tillegg selges det etter hvert betydelig via forhandlere i hele Norge. Mange av landets fotterapeuter er forhandlere av sokker fra Ametrine.


BÆREKRAFTIG ULLSSOKKER!

Ametrine-sokkene sitter godt på foten uten å stramme. Produktene er slitesterke fordi ullen eller bomullen vender inn mot huden. På sokkenes overflate er det polyamid for at de skal vare lenge. De bruker kløfri merinoull og det brukes garn fra produsenter som selger sporbar ull fra gårder som ikke praktiserer mulesing (sauene har det godt). Sokkene er svært slitesterke, du har dem lenge. Ullsokker er naturlig antibakterielle og trenger ikke å vaskes ofte, noe som sparer energi. Ull er lett å resirkulere og nedbrytes raskt. For miljøet er det viktig at forbrukere velger å kjøpe gode og få plagg.


I tillegg til sokker selger Ametrine også Arcopedico-sko, undertøy, fotkremer og hudpleieartikler.I desember 2019 flyttet de inn i nye lokaler i Grønørveien 7 på Orkanger, hvor de har lager/kontor.Velkommen innom!

Sjekk de ut her: Ametrine.no

bottom of page