top of page

Bakken Helse

"VI SER HELE DEG OG VÅRT MÅL ER Å BIDRA TIL AT DU SKAL BLI FRISK!"


I Nygården i Rindal, Trøndelag kommune, midt i smørøyet mellom Saga Skysstasjon og ishockeybanen finner du helsebedriften Bakken Helse AS. Målet deres er å være ledende i distriktet på forebygging og behandling av muskel- og skjelettproblematikk. De dekker et vidt geografisk område og tar imot pasienter fra hele dalføret.I 2010 overtok Bakken Helse de store lokalene etter Ullkorga, og etter en ombyggingsperiode kunne de våren 2010 ta imot pasienter til deres flotte klinikk. Kort tid etter åpnet de også treningssenteret deres som er bygdas fineste og største treningssenter! Bakken Helse fant raskt ut at det ble behov for å utvide deres behandlingstilbud. For å dekke den stadig økende etterspørselen samlet de derfor 5 behandlere under samme tak og tilbyr nå en solid flerfaglig kompetanse og mange års erfaring.


Møt teamet


Sekretær/daglig leder Eva Bakken er antageligvis den første du møter når du tar kontakt med Bakken Helse. Eva har vært en del av Bakken Helse-eventyret siden oppstarten i 2010. Hun er opprinnelig utdannet førskolelærer fra Høyskolen i Levanger fra 1998, så man kan trygt si at hun er en selvlært sekretær som administrerer og har kontroll over de dyktige behandlerne og treningsinstruktørene som Bakken Helse er så heldige å ha her på huset.


Bakken Helse har også pr dags dato to kiropraktorer, tre fysioterapeuter og en naprapat. Kiropraktor og fysioterapeut Hedvig Bakken og kiropraktor Erlend Andre Ekle, fysioterapeutene Isabel Fureli og Silje Beate Gulbrandsen Holten og naprapat Kristin Haugland.


Hedvig Bakken er grunnlegger og eier av Bakken Helse AS, og var den som startet opp klinikken i Nygården i 2010. Hedvig har mastergrad i kiropraktikk fra Macquarie University i Sydney fra 2007, og tok sin fysioterapiutdannelse i Trondheim og ble autorisert i 2004. Hedvig har utdannelse innen medisinsk akupunktur og integrer ofte akupunktur i behandlingsopplegget. Hedvig er en av de få i landet som har autorisasjon (offentlig godkjennelse) som både fysioterapeut og kiropraktor. Hun har stor interesse for trening, naturlig bevegelse og helse, og har solid erfaring i å legge opp individuelle treningsprogram og i å instruere trening for ulike grupper.


Erlend Andre Ekle har en femårig mastergrad innen kiropraktikk fra Anglo- European College of Chiropractic i Bournemouth i England. Erlend ble en del av deres behandlingsteam i 2017. Før han kom til Bakken Helse praktiserte han hos Kiropraktorgården i Trondheim, der han også hadde sin turnustjeneste. Erlend brenner for helhetlig behandling og kan i tillegg til vanlig kiropraktorbehandling også utføre dry needling.


Isabel Fureli har sin fysioterapiutdanning fra Nederland og ble autorisert fysioterapeut i 2004. Før hun kom flyttende til Rindal jobbet hun ved et av Bergens største fysioterapisenter i fire år. Isabel er kjent for å gi god og effektiv behandling slik at pasienten raskt blir smertefri og gjenvinner normal funksjon. Som et supplement til vanlig behandling tilbyr hun også trykkbølgebehandling, kinesiotaping og dry needling.


Silje Beate Gulbrandsen Holten er nyeste tilskudd i Bakken Helse-teamet, og ble autorisert fysioterapeut i 2018 etter å ha fullført sin fysioterapiutdannelse i Trondheim. Hun arbeidet ett år som fysioterapeut ved HMS i Surnadal før hun kom til de høsten 2019. Våren 2020 gjennomfører hun kurs i både dry needling og trykkbølgebehandling. I tillegg til å jobbe ved Bakken Helse skriver hun på en master i bevegelsesvitenskap.


Kristin Haugland er vår naprapat som ble ferdig uteksaminert ved Naprapathøgskolen i Stockholm våren 2019. I tillegg til naprapatibehandling kan hun også benytte dry needling i sine behandlinger. Våren 2020 gjennomfører også hun trykkbølgekurs. Kristin er bosatt i Trondheim og praktiserer ved en klinikk der i tillegg til å være hos Bakken Helse en dag pr uke.


Bakken Helse AS kan med sitt brede behandlingstilbud tilby tverrfaglig behandling. De har faglig dyktige og engasjerte terapeuter som sammen danner et godt grunnlag for et godt flerfaglig samarbeid. Mange små og store bedrifter i både Rindal og Surnadal har sett nytten av å inngå en bedriftsavtale med Bakken Helse. Dette reduserer sykefraværet blant de ansatte, terskelen for å kontakte oss for time blir lavere og vi kan starte behandling i en tidlig fase.


Hvorfor du bør besøke Bakken Helse AS

Bakken Helse har behandlere med bred faglig kompetanse og i sin klinikk tilbyr de disse behandlingsformene:


  • Kiropraktikk: Kiropraktorens spesialkompetanse er diagnostikk, behandling og forebygging i muskel-skjelett- og nervesystem. Kiropraktoren fungerer som primærkontakt i førstelinjetjenesten, og kan henvise deg videre til legespesialist, fysioterapi eller bildediagnostiske undersøkelser som MR, CT og røntgen når det er indikert.

  • Fysioterapi Fysioterapeutens oppgave er å utvikle, gjenvinne og opprette god funksjon i bevegelsesapparatet. Det sentrale fysioterapien er menneskets muligheter og behov for bevegelse.

  • Medisinsk akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform der tynne nåler benyttes for å rette opp ubalanser forårsaket av indre og ytre faktorer. Behandlingen er effektiv for å optimalisere funksjon i bevegelsesapparatet (muskler, ledd og bindevev), for smertereduksjon og balansering av kroppen.

  • Massasje er en effektiv og fysikalsk behandlingsform som passer for de aller fleste. Massasje kan være en metode for å forebygge og behandle belastningslidelser og spent muskelatur.

  • Naprapati er en manuell behandlingsform som hjelper for de som har smerter og/eller funksjonsnedsetting i muskler og ledd. Ordet naprapati betyr «å korrigere årsak til lidelse».

  • Trykkbølgebehandling kan ved hjelp av noen få behandlinger fjerne kroniske plager i muskler og sener. Trykkbølgebehandling er et redskap som sender trykkluft mot det området som skal behandles. Trykkbølgene skaper mikroskader i vevet slik at kroppen selv kan bygge opp det ødelagte vevet på en riktig måte.

  • Kinesiotaping er en rehabiliterende tapeteknikk som påvirker kroppens muskelatur og gir stabilitet til ledd uten å hemme bevegelsesutslag. Kinesiotaping benyttes ofte sammen med andre behandlingsformer, og virker så lenge den sitter fast på huden, ca. i 5-7 dager.

  • Dry needling er en effektiv behandlingsteknikk hvor behandleren setter inn tynne nåler i stramme muskelknuter/triggerpunkt.


I tillegg til deres anerkjente klinikk har de et stort og lyst treningssenter i samme bygg. Senteret består av en stor egen-treningssal med kondisjons- og styrke-treningsapparater, spinningsal, gruppetreningssal og garderober med dusjmuligheter. Bakken Helse har kapret de flinkeste, mest energiske og engasjerte instruktørene i dalføret, og de tilbyr gruppetreningstimer i for eksempel Yoga, Spinning, Step, Dansemix, Styrke etc.Med oppstarten våren 2010 kan Bakken Helse i 2020 feire 10-årsjubileum. Bli med oss og gratulere de med 10 fantastiske og flotte år!Følg de gjerne på Facebook, Instagram, Snapchat og besøk gjerne deres hjemmeside www.bakkenhelse.no for mer informasjon.

コメント


bottom of page